Här samlas information för oss boende.
Fastighetsskötare
MD Syd är Brf Bommen nr. 7:s fastighetsskötare (teknisk förvaltning/ trapphusstäd och diverse andra servicetjänster).
Felanmälan sker till felanmalan@bommen7.se.
Jour förmedlas via styrelsen: mejl till felanmalan@bommen7.se.
Ekonomisk förvaltning.
Vår ekonomiska förvaltning sköts av Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC).
För digital hantering av hyresavier kan man besöka “SBC Hemma” med Bank-ID eller skaffa en digital brevlåda, likt KIVRA eller dylikt.
Andrahandsuthyrning av bostad.
Skicka anmälan i god tid till styrelsen via SBC Hemma. Vid godkänt, skicka sedan även kontrakt med andrahandshyresgäst.
https://hemma.sbc.se/kundportal/login
Föreningens stadgar och bostadsrättslagen tillämpas. En avgift tas ut enligt stadgarna som i dagsläget är 10% av 2024 års prisbasbelopp (57300 SEK/år) per lägenhet och år, och bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Debiteringen sker månadsvis, så andrahandsuthyrningsavgiften är i dagsläget 477,5 SEK/lägenhet och månad. Bra att ha det i åtanke vid hyressättning gentemot andrahandshyresgäst. Kan med fördel tas ut som serviceavgift utöver hyra.
Uthyrning utan styrelsens godkännande ses som olovlig och kommer ageras på.
Parkering.
Intill huset finns tre parkeringsplatser som det finns en intern kö till. För övriga finns det gott om parkering att tillgå på Södra Esplanaden, Prennegatan och Tullgatan. Parkeringshuset Dammgården finns på promenadavstånd.
Kostnaden för parkeringsplatsen är 500kr/mån och debiteras på månadsavgiften.
I dagsläget finns inga lediga platser och 3 personer är i kön.
Man står i kö till första lediga plats och inte till någon specifik plats.
Om du vill ställa dig i kö till föreningens parkeringsplatser, vänligen kontakta styrelsen.
Parkeringen har efter kontrakt, 1 månads uppsägning, från båda parter (beslut från styrelsen).
Observera att ytan där bilarna står är ingen cykelparkering.
Kollektivt bostadsrättstillägg.
Ett kollektivt bostadsrättstillägg debiteras separat på hyresavin till samtliga lägenheter. Detta gäller sen 21.07.01 och ni kommer se det på er månadsavi som ett tillägg à 25 kronor/månad. Totalkostnad är 300 kronor per lägenhet och år (kommer troligtvis indexjusteras på årsbasis). Försäkringen är tecknad hos Länsförsäkringar. Ovan beslut har även stöd i föreningens stadgar, med tillägg klubbat på stämma (samt extrastämma). Ni behöver således inte ha eget bostadsrättstillägg. För mer ingående info gällande detta, kontakta styrelsen.
Bredband och Telefoni.
Föreningen använder sig av Telenors bredbandstjänst och IP-telefoni, vars kostnad är inkluderad i månadsavgiften. Är man nyinflyttad behöver man anslutas till ett abonnemang, vilket enklast görs genom att koppla upp sig med datorn mot uttaget och följa instruktionerna på hemsidan man blir skickad till. Hastigheten ligger idag på 250Mbit ner och 250Mbit upp (som basutbud). I dagsläget är det inte fastställt om vårt nätverk klarar högre hastigheter.
Bredbandsuttaget ska finnas nära din ytterdörr. För att kunna ansluta behövs en nätverkskabel (rak UTP cat5) samt ett nätverkskort. Telenor delar ut 5st IP-adresser till varje uttag.
För att kunna använda IP-telefoni måste en dosa beställas från Telenor. Dosan går att få kostnadsfritt.
För mer information och support, klicka på knappen nedan för att besöka Telenors hemsida.
Kabel-TV.
Detta gruppavtal är uppsagt och avslutas i september 2024. Man kommer fortsatt kunna se på TV, men vill man ha kabel-TV behöver man efter september 2024 skaffa ett avtal med Kabel-Tv Operatör.
Nycklar
Nyckel till de gemensamma ytorna (entrédörrarna/källardörrarna/vindsdörrarna) kan enbart kopieras via rekvisition från styrelsen. Behöver ni göra en kopia av diverse anledning, kontakta styrelsen för mer info.
Kopiering görs via Carlbergs Lås (Bankgatan i Lund) och kostar 470 SEK per kopia (om man ej inkommer med original tillkommer en avgift på 60 SEK). Dessa siffror är senast kontrollerade 2023.10.12.
Föreningen har inga extra nycklar utan det är låssmed som gäller om man låst sig ute från sin lägenhet.
Sopsortering.
Glas, färgat och ofärgat.
Tidningspapper (sopkärl finns i porten till Prennegatan).
Hårdplast.
Kartong x2.
Restavfall x2.
Metall.
Matavfall.
Batterier
Småelektronik/Lampor
Grovsopor, större elektronik samt lysrör lämnas på Sysav och slängs ej i föreningens sopsortering.
Gillestugan.
Föreningen har en gillestuga som är fri för medlemmarna att använda för fest eller andra tillställningar. Genom gillestugan finns även tillgång till föreningens bastu. Gillestugan kommer du åt via källardörren, antingen genom B- eller C-trappan.
Bokning för både gillestuga och bastu är obligatorisk och görs genom att man bokar i almanackan som är utanför ingången till lokalen, därefter mejlar man info@bommen7.se för att det ska finnas en kontaktperson för bokningen. Man får då kombinationen till kodlås som hänger på dörren. Styrelsen vill påminna om de ordningsregler som gäller.
Tvättstugan.
Se mer info om regler i tvättstugans lokal.
Tid för tvätt bokas (i kalendern på plats) max två tillfällen åt gången à fyra timmar per tillfälle (en extra timme efteråt kan nyttjas i torkrummet och torktumlaren).
Vid bokning anges efternamn och det interna lägenhetsnumret (1-48).